Vill någon hjälpa till?



Suck...

// Ebba

Seriöst, vilket tryck!

Herre gud vilket tryck det har varit den här helgen. Nog för att det alltid är mycket folk i stockholm, men detta var extremt.
 
När vi kom var det folk över allt kan jag säga, man kom knappt fram för det var sådant folktryck, sjukt kul att så många faktis kommer till så stora event som detta. 
Haha, ni har ju faktis inte ens fått veta vad jag har gjort i stockholm ;)
Men det är i alla fall så att min pappa seglar & skulle vara med på en tävling som heter godland runt, man startar i stockholms ham & seglar till gotland. Eller runt gotland kan man väl säga, sen hem igen.
En väldigt stor tävling så det var ju massa jippon runt om kring där.
 
Det var super trevligt & vart man en gick stod det en gubbe & hällde på en gratis saker, Hahaha!
Mysig helg med familjen!
 
Nu ligger jag efter med allt verkligen, bloggen, hemmet, ALLT.. Så nu måste saker & ting rättas till lite!
 
 
FYRA veckor....
 
 
 

först....

 
....städa sen blogga! Mitt rum ser ut som rn svinstia om jag får säga de själv...
 
KRAM Melissa

Hur man bildar ett band mellan häst och ryttare.

Jag tänkte bäretta lite om hur man KAN bilda ett band mellan häst och ryttare.
Oftast så är de ju så att det inte går på ett klick att bilda ett band mellan häst och ryttare, utan de tar väldigt låg tid! Och på tillexempel mig och sjuan/Senator så har vi ju verkligen inte äns nästan bildat ett band mellan oss! Många ryttare tror att dom har ett band mellan sig och sin häst för att den tillexempel står still när dom borstar. Och det kallar verkligen inte jag ett band mellan häst och ryttare, utan de krävs så mycket mer. Det kan ta upp till 2 år att bilda ett band mellan sig och sin häst. Det som behövs är att man är hos hästen väldigt mycket och värkligen gör de bästa för att den ska må bra.
 
Nu för tiden så ser man allt för många som går runt och tror att dom har världens samspel med sin häst, och värkligen har ett band mellan sig och sin häst!
Men dock så är de nästan alltid så att de är dom ryttarna som absolut inte har ett samspel med sin häst.
 
Nu tar jag Ebba som ett exempel, henne tycker jag faktiskt att man börjar se att Betty litar på henne och att hon är trygg med henne. Och de viktigaste av allt, de är att dom har kul med varandra.
Och sen när man har bildat ett band med sin häst, då kan man som åskodare (stav) se och tycka att allt ser så enkelt ut. Och det är så de oftast ser ut med Ebba och Betty. I deras dressyr så ser allt utt att vara såååå lätt och inget ser liksom svårt ut. Men i hoppningen däremot ser de dock lite svårare ur. Men man ser också att dom har utvecklats något enormt.
Men nog pratat om Ebba nu ;)
 
Nej men det är så de ska se ut när man har bildat ett band mellan sig och sin häst, eller när man är på god väg.
 
Hahahaha typ tredje gången jag tävlar, och då hade jag även min förra favvohäst!
 
 
 
 

Sista dagen på ridlägret :(

Igår va de ju sista dagen på ridlägret :( men de va ändå en grym dag! Tyckte nog att de va den bästa dagen!
 
Först så hämtade vi ju hästarna i hagen, sen gjorde vi iordning! Och sen så skrittade vi iväg.
 
Vi skulle ju rida dom till sommarbetet, vilket jag tyckte va jätte kul :) Dom som hade sommarbetet kom och mötte oss. Sen skrittade vi in i skogen, jag gillar ju inte alltid att rida i skogen, men de va faktiskt kul! Vi skrittade en bit i skogen sen så kom vi ut på en väg och red där en bit tills vi kom in på än äng. När alla var nere på ängen så började vi trava. Och jag red bakom 007, och han fick damp och började galoppera och då härmade Senator han och börjaed också galoppera :) Bus hästar dedär! Och sen så ramlade hon på Ferdy av, så vi va tvungna att stanna! Och sen började Tintin bocka så då va vi tvungna att stanna igen för att dom skulle byta hästar. Men sen så travade vi iväg. Och i slutet av ängen så sa Moa (som va bakom mig) att Senator tappade en sko! Och jag bara VAAAA????
Och mycket riktigt så hade han tappat vänster fram. Men de va bara att rida vidare sa Emily! Och sen så skulle vi gå upp för en uppförsbacke som ledde in i skogen. Och då ville inte hästarna gå upp så då fick jag med Senator gå upp först! Och sen red vi en bit i skogen, men tillslut så kom vi ut på en väg, och red den vägen en bit! Efter et tag så kom vi till en äng och då sa äntligen Lena att vi skulle få galoppera :) Och då galopperade först dom som hade hästar. Och så galopperade vi iväg! Vilken känsla asså. Man kände sig så fri... Och sen när vi kom tillbaks så va det ponnyernas tur och Tintin hade ju vart lite busig, så han satte igång och gjorde världens bockar och Ida flög av och ner på ängen. Och busig som tintin är så galopperade han vidare på ängen och stannade sen för att äta gräs.
 
Efter ett tag så var vi framme och red en bit där vid gården! Sen så red vi till deras hage och sadlade och tränsade av. Det va en väldigt kul utritt måste jag säga.
 
Och sen körde vi en massa roliga lekar när vi hade kommit tillbaks, och tårta och maräng swich (stav) åt vi också. MUMS...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Betty är...

 
Betty är... 152 Cm i mankhöjden
Betty är... Pigg
Betty är... En tinker häst
Betty är... Svart skäck
Betty är... 7 år gammal
Betty är... Grym på att hoppa
 
 
Ebba
 
 
 

Mamma ---> pappa.

 
Då har vi träffat mamma och är påväg till pappa! Hos mamma så fikade vi och så, kul! Men jag tyvär inte blogga mer nu så vi hörs sen!
 
KRAM Melissa

Mot Stockholm!

Nu drar vi till Stockholm!


Hörs sen!

/ Ebba

påväg

 
Då är man påväg till stockholm då :)
 
KRAM Melissa

hahaha

 
Sååå gott med chips och cola! Men kolsyran är inte så god ;)
 
KRAM Melissa

sorry!

 
 
Sorry för att utvärderingen inte kommer upp, men är så trött så orkar verkligen inte! Jag började skriva på den men de vart inte klart så de kommer imorgon istället! Hoppas det går lika bra. Och imorgon så ska jag också till Stockholm och jag har inte fixat några tidsinställda så får försöka blogga så mycket som möjligt! Vi får väl hoppas att Ebba har fixat tidsinställda! Men nu ska jag ta lite läsk och chips/ostbågar innan jag går och lägger mig! Men ifall de inte kommer ett god natt så säger jag god natt nu!
 
 
KRAM Melissa
 
 

Imorgon drar vi till stockholm

Imorgon drar jag & mamma till stockholm, Fredrik, Jennie & Pappa är redan där så vi kommer möta upp FRedrik & Jennie vid 10 - halv 11 typ. 
Pappa ska segla gotlandrunt så vi ska kolla på starten & sedan shoppa på stan, sen chilla lite såklart!
 
Känns som om det var grymmt länge sedan jag  var i stockhlom, måste vara förra sommaren typ ? 
Det ska i alla fall bli super roligt & ni ska få hänga med så mycket som möjligt.
 
Go Stockholm!
 
 
 
 

SOLSIDAN NU!

Nu ska jag sätta mig & titta på alla avsnitt av solsidan, eller så långt jag hinner. Fick något behov av det, jag ÄLSKAR solsidan från djupet av mitt TV hjärta ;)
 
Solsidan, here i come!
 
 
 
 

Ridläger Dag 5 - Sista dagen

Idag hade vi bara en uteteritt, eller bara & bara. Det tog typ mellan 2,5 - 3 timmar att rida. Det var en så härligt ritt även om man hade lite ont i rumpan efter. Sita så länge i sadel är inget jag är van vid direkt.
 
Vi passerade mycket roligt & vi hann med så mycket mer än vad jag hade tänkt. Vi skrittade på den värsta marken jag någonsinn skrittat på, vi travade över världens största fält typ... OCH VI GALOPPERADE PÅ ETT STÖRT FÄLLT! Den kännslan när man sitter på sin favorit häst & man ser hur alla bara tittar när vi far iväg i full galopp ;) Den var så härligt så.
 
När vi kom fram till deras hage skrittade vi igenom den, den var GIGANTISK stor, helt galet kan jag säga..
 
Efter ett tag lämnade vi hästarna i deras hage & jag har nog aldrig sätt dom så glada som dom var då. Bara sprang fram & tillbaka, bockade hit & dit, dom var galna.
Härligt att se!!
 
Nu är hästarna förmodligen jätte glad, även om det känns i hjärtat så får dom nog jätte bra!!
 
Jaha, fyra veckor utan häst nu? Hur ska det gå?
 
 
 
 

Spelar höjden någon stor roll?

Spelar höjden någon roll enligt er? Är man en bättre ryttare för att man hoppar 120 Cm? 
 
På en ridskola är höjden det viktigaste som finns tror jag seriöst. Allt & alla disskuterar höjden & destu högre man hoppa destu bättre är man..
Jag ligger lite på båda sidorna, jag blir inte arg eller sur om jag får hoppa lägre än någon anna, vilket vissa blir. Men jag skryter heller inte om jag hoppade högst.
 
Jag börjar bi ganska trött på snacket om " Höjden " som går hela tiden. Eller ganska? VÄLDIGT **
 
Hur tänker ni?
 
 
 
 

Sanningar om Senator!

Tänkte köra på lite sanningar om Senator!
 
  • Han hugger väldigt mycket efter äns händer och så.
  • När man har ridit och ska svampa av han, om man då har en hink med vatten i så dricker han typ upp hela hinken :)
  • Han har väldigt lång galopp.
  • När man travar med han så måste de gå ganska snabbt för att han inte ska börja göra sina kaninskutt!
  • Han gillar banan.
  • Han passar såååååååå bra i rosa.

Det va lite sanningar om Senator.

 
 
 

 


Dag 4

 Nu kommer en lite sen utvärdering om passen idag!
 
Pass 1: Jag va med i andra gruppen så då hade vi ju redan byggt banan, och Ebba har ju laggt upp bild på hur banan såg ut så då behöver ju inte jag göra de!
 
Men nu till passet då. Jag märkte redan från början att Senator va lite sådär små seg, och jag va tvungen att skänkla på jätte mycket! Men efter andra galoppen så vart han pigg som vanligt.
När vi väl började hoppa så hoppade vi ju fram såklart :) Och sen hoppade vi banan 2 gånger!
Första gången vi hoppade banan så gick de jätte bra på dom 3 första hindrerna, men han VÄGRADE att svänga in på dom 2 sista :( Väldigt tråkigt tycker jag, eftersom att han hoppar hindrerna så fint! Men när Helene ställde sig brevid fjärde hindret så gick de iallafall att hoppa, men sen kom nästa problem. Han ville inte hoppa sista hindret. Så de fick jag komma om på jätte många gåmnger innan han hoppade. Men tillslut så gick de endå!
 
När vi hoppade banan andra gången så va det bara sista hindret som han hade lite problem med! Men anars gick de bra och han hoppade fina språng och så! Och höjden i banan låg på 70-75, en lagom höjd eftersom att de endå bara va andra gången jag hoppade han!
 
Sötis!
 
Pass 2: Då hade vi dressyr, och om man ville så fick man rida barbacka! Och jag skulle ju såklart testa de. Och det gick bra ibörjan, men Emily sa att jag va tvungen att driva jätte mycket och de va då de började bli skumpigt.
Så då valde jag att sätta på sadeln och jobba han rätt istället.
 
Och där så gjorde vi serpentin men fyra bågar på ena långsidan. Och sen så övade vi väldigt mycket på volterna! Och Emily sa också att jag skulle försöka att använda den energin jag fick av galoppen till att få han  att jobba men bakbenaen och så! Det funkade ganska bra i slutet :) Och då vart han även mjuk och följsam. De tycker jag är kul. Fast i början så va han väldigt sådär att han skulle ha upp huvudet.
 
Men det va utvärderingn på dom passen!
 
 
 
 
 
 

Ska man inte få rida med vilken utrustning man vill?

 
 
 
Har läst på så många bloggar nu att det är fel att sätta sin häst på en hjälptygel, det är fel när hästen går på pessoa, det är fel när hästen går på hackamor, man måste kunna rida sin häst i bara halsring för att hästen ska ha ett band mellan sin ryttare, man måste kuna åla sig under hästen & och hoppa över utan att den ska bry sig & yady yady.. Ja, nu skrev ja till stor överdrivft, men seriöst.
 
Ska man inte få sätta sin häst på ett skrapt bett om man känner att man behöver det, det spelar väl inte någon roll hur stakrt band man har mellan sig & sin häst? Den kanske ändå är stakr & framåt.
Många påstår till & med att man är dum & PLÅGAR hästen om man sätter på den ett starkare bett, en hjälptygel eller ett pra benskygg, seriöst?
 
Jag själv tycker att man ska kunna rida sin häst på ett vanligt bett utan hjälptyglar. Men jag har inget imot dom som tar ett skrapare bett & jag tycker verkligen INTE att det är fel eller att man plågar hästen för det.
 
Sen plågar man också hästen om den kan stegra typ & man sitter på. Seriöst, jag tror inte att så många vet när man plågar ett djur? Jag säger inte själv att jag vet det, men jag inser att man plågar inte djuret om man rider den i halsring, om man lär den trick, om man har ett skarpt bett, om man rider med eller utan hjälptygel, om man busar med sin häst.
 
Man ska väl ändå få göra så som man vill med sin ponny, och sitta & säga att något är fel är lätt när man kanske inte har det problemet.
Så länge man känner att man har ett band mellan sin ponny är väl det huvudsaken?
 
Sen om man kan rida sin häst i bara halsring & hoppa typ 150 Cm, grattis till dig för du har lärt känna din häst jäkligt bra & vet hur hen fungerare.
Men ni andra som inte kan det, ni är exakt lika bra, även om ni rider på hjälptygel eller vad som helst.
 
Min åsikt som egentligen står på alla sidar, tycker man ska få göra precis så som man vill, inget är fel direkt. Så slänge häten trivs & att du som ryttare känner di bekvä är väl huvudsaken?
 
 
Det är cool att kunna rida sin häst utan träns & sadel ordentligt, men det är minst lika coolt med..
 
 
 
 
 

Ridläger Dag 4

Verkligen en TOPPEN dag med 3 lärorika pass!
 
Pass 1 : 
HOPPNING :D
Idag  skulle vi hoppa en bana. Jag trodde att Betty skulle vara trött & inte vilja hoppa så mycket. Men hon var pigg som en kanonkula osm vanligt. Energin tar seriöst aldrig slut. 
 
Framhoppningen gick väldigt bra, jag fångade upp & fick till bra steg. Men Heléne lärde mig något nytt som man verkligen behövde tänka på. Man ska fånga upp innan varje hinder & sen när det är 4-3 galoppsprång kvar ska man driva på så att språnget blir lagom stort, då hoppar hon även upp och river inte. Jag körde på det & alla spårng blev super bra!
 
S = Start
M = Mål
 
Heheh. Ska beskrivning men hoppas ni fattar, såhär såg då banan ut. 
Jag känner mig jätte nöjd över detta pass, hon rev inte en ända gång & så gott som alla språng blev perfekta. Det hände någon gång att hon kom lite när, men hon hoppade ändå super fint!
 
Det kändes bra då vi ändå hade höjden 80 - 85 Cm. Jag har aldrig hoppat bana med henne på den höjden så jag är verkligen jätte nöjd. Känns så bra nu eftersom jag ska ha henne i hoppgruppen i höst. Nu har Heléne sätt mig rida henne & jag vi ändå hoppa på en höjd som vi knappt hoppar på i hoppgruppen. Så det känns bättre än BÄST!
 
Ett grymmt pass som jag är stolt över!
 
 
Bus bild på Betty för ett tag sedan!
 
Pass 2 :
Helt vanligt dressyr pass.
Vi tränade på serpentinbågarna & lite skänkelvikningar. Betty var mjuk i kroppen efter alla andra pass i veckan så det var lätt att ställa, flytta m.m.
Eftersom hon så himla snabbt kom till rätta tränade jag mest på min sits & hur jag red, och det gick toppen bra. Betty var super fin & jag fick en bra sits sa Emily också.
 
På slutet tog jag av sadel & körde lite barbacka, seriöst. Skönare häst att sitta barbacka på får man leta länge efter, jag trodde verkligen inte att hon skulle vara så mjuk & go att sitta på, NEVER. Men jooda. Det var jätte härligt verkligen :D
 
 
 
Sen måste jag bara berätta om vårt teori pass idag. Vi longerade & eftersom det är så himla praktiskt vill jag berätta om det.
Vi longerade en häst som heter Cojan.
Det gick super bra att longera i både skritt & trav. I galoppen gick det där imot lite sämre. Det går super att fatta galopp men när hon har galopperat ett halvt varv bryter hon av och vänter rumpan in mot än i mitten, om man försöker få fram henne ställde hon sig och sprakade mot en vilket är lite läbbigt.
Så man fick trixa lite & sen gick hon fram igen & körde på nytt.
En rolig teori & longera är super kul tycker jag!
 
Sista dagen imorgon :(
 
 
 
 

Min dröm häst

Min dröm häst är egentligen inte så himla speciell. Jag vill ha en smäcker skäck ponny som jag ska utbilda själv, eller inte helt. Men han ska vara utbildad i grunden, kunna hoppa små hinder & banor med små hinder i, kunna skritta, trava & galoppera utan problem, förvändgalopp m.m.
 
Jag vill ha en grundinriden ponny som jag själv kan fortsätta att utbilda!
Ponnyn ska såklart ha en förmåga att kunna bli grym på hoppning. Han ska heller inte ha några problem i dressyren, kunna vara en alround ponny.
Jag vill ha en ung ponny för jag är mera van att rida unghästar som är lite gröna i utbildningen fortfarande.
 
Jag skulle vilja ha en ponny som skilljer sig från alla andra ponnysar. Man skulle vara tvungen att rida 1000 % rätt för att han skulle hoppa rätt m.m.
 
Min dröm ponny skulle vara lite osäker men ändå trygg i sig själv. Vara bestämd & att man var TVUNGEN att få ett band innan den var sådär super snäll.
 
Hur skulle eran dröm ponny/häst vara?
 
 
 
 
 

Vad tycker ni hitils?

 
 
Tänkte bara fråga vad ni tycker hitils om vår blogg?! För man vill ju gärna veta om ni tycker den är bra eller dålig.
Och ifall ni gillar den så kan ni väl kommentera vad vi gör bra.
Och ifall den är dålig så kan ni väl kommentera vad vi gör som inte är bra :) Skulle bli jätte glad om ni kunde säga vad ni tycker, för de är ju alltid viktigt att veta vad ni tycker!
 
Väldigt suddig men de är den bilden jag har här på Ebbasmammas dator.
 
 
 
 
 
 

kan du som läsare?????

 
 
En sak som jag hör ofta, de är att sånna som inte rider inte kan läsa hästbloggar..???
Liksom VAAAAAA.... Det är väl inget fel eller!? Jag tycker att de är fullt normalt, och att alla ska har rätt till att läsa dom bloggar som dom vill läsa. Det är väl som att jag skulle gå in och läsa en proffsfotografblogg fast jag inte är profsfotograf. Eller??? För många så är de säkert självklart men de är de inte för alla. Jag själv tycker att ALLA kan läsa ALLA bloggar. Ingen ska behöva känna sig tveksam till att klicka in på en hästblogg tillexempel.
Så alla ni där ute som inte rider, gå in på en hästblogg vettja och titta om de är nått som du tycker är spenande att läsa. :)
 
 
 
 
 
 
såååå söt Ellie är asså....
 

God Morgon

Idag är jag pigg och glad, såklart. Det är ju hoppning :D
Det ska bli så roligt att hoppa med Betty för Heléne. Har aldrig gjort det och jag ska ju ha henne på hoppkursen i höst så det blir bra.

I tisdags var hon jätte pigg, men ja hoppas faktis att hon är lika pigg som hon var då, blir roligare ;)

Nej nu måste ja äta fruktos och fixa lite saker!




// Ebba

sååå trött.

Det känns alvarligt som att jag ska dööö snart, jag är så trött! Jag ska göra mig iårdning nu så att man kommer i säng tidigt! För när man går upp 07.00 och är en hel dag i stallet med ca 2 timmars ridning, och en massa släp och slit imellan, då klarar man inte att va uppe länge på kvällarna! Det är väl lite trist men. Imorgon så är de iallafall hoppning på förmiddagen och dressyr på eftermiddagen! Vi ska hoppa bana, yippie. Och de som är ännu bättre.... De är att vi hoppar för Helene. Jag älskar värkligen att hoppa för henne, det är så kul och hon bärettar jätte bra när man gör rätt och fel, de tycker jag är super värkligen! Men du ska jag inte dra ut på de här inlägget alldeles för mycket! så hej då...

KRAM Melissa


Frågor & svar av mig, till mig

Bästa hästen du suttit på ?
 

Sv. Riktigt svårt att säga faktis? Boyen var underbar, älskade honom så mycket, Betty är också helt jäkla perfekt! Men Toffe, han lärde mig liksom rida, han är så envis & så himla personlig så jag måste säga honom. Tror inte jag inser hur mycket han betyder först den dagen kommer då han inte finns kvar längre..
 
Vilken häst gillar du mest just nu?
 
Sv. Asså jag gillar dom flesta hästarna men hästen jag gillar mest är nog Betty, Toffe & jag har liksom utvecklats färdigt tillsammans. Han är rolig att rida då & då. Men Betty vill jag verkligen komma till toppen med!!
 
Har Betty respekt för dig?
 
Sv. Både ja & nej.  Hon kliver ju inte över mig & hon accepterar ju att jag håller på med henne. Men ibland glömmer hon bort att lilla jag står på marken & försöker vara ledare i alla fall ;)
Nej, men hon har blivit mycket bättre nu än förut!
 
Vad gör dig irriterad?
 
Sv. När folk hela, hela tiden tänker på höjden. När folk hela tiden frågar " Hur högt hoppade du? " & om dom får hoppa lägre blir dom liksom sura på en bara för att man red bättre just den lektion. Det gör mig verkligen irriterad. Det spelar ingen roll om det är en person som jag knappt känner eller om det handlar om mina närmsta vänner, har hänt för alla hållen & båda gör mig lite irriterad då jag själv inte tycker det spelar någon roll. Det klart, det är alltid roligare att hoppa högre men man är inte en bättre ryttare bara för att man hoppar högt varje lektion.
 
Vad gör dig glad?
 
Sv. Såkalart alla fina kommentarer jag får av er! Det gör mig jätte glad verkligen!
Sen så gillar jag att peppa folk, slänga in riktigt snälla kommentarer & verkligen leta posotivt för att få säga det & göra folk glada. Det är härligt!
 
 
Jag & Betty för ett bra tag sedan, där trodde jag att jag kunde rida henne, haha!
 
 
 
 

Ridläger Dag 3

Idag var det byte första passet vilket jag tyckte var lite tråkigt. Jag ville verkligen ha Betty, men jag fick i alla fall Toffe vilket jag blev super glad över. Toffe är det bästa som finns att sitta på, och jag har gått runt och gnällt i stallet typ hela veckan att jag har världens Toffe behov just nu så jag fick honom ;)
 
 
Jag och Toffe ovan!
 
Pass 1 : 
Toffe var seg som kola, eller det är han alltid. Men vissa dagar är det värre en andra. Idag var han riktigt jävlig om man får säga så. Han kunde inte acceptera något som jag bad honom att göra. Han bara stretade & stretade, att han orkar?
 
Man såg bara hur han blev surare & surare på mig så tillslut så väntade man bara på att han skulle börja sparka bakut som han gärna gör när han blir sur & grinig. Dock gjorde han aldrig det vilket var snällt av honom.
 
Passet slutade med att Åsa stog i mitten & jag red på en volt, hon longerade typ oss fast jag gjorde allt själv, jag fick bara lite hjälp med farten då jag hade skänklat, skänklat, skänklat & skänklat lite till. Det gick verkligen inte innen.
Men med lite hjälp med farten gick allt jätte bra & jag har nog aldrig sätt en Toffe som arbetar på så bra med bakbena & ställningen som han gjorde där :) Verkligen nöjd över honom då han inte är tränad för fem ören.
 
Efter detta passet bytte vi tillbaka hästarna så nu skulle ja ha Betty igen.
 
 
Pass 2 :
 
En trött Betty som ville gå ut i hagen & slippa arbeta. 
Man märkte tydligt att drivet inte alls fanns på samma sätt & jag satt faktis & drev MYCKET på henne för att få fram henne till handen. 
 
Vi hade markarbete så ja ställde in fokusen på bommarna & inte formen. Hon gillar gärna att slarva lite & nudda bommarna, väldigt mycket. Så jag försökte hjälpa henne så mycket som möjligt & allt gav det resultat, jätte många gånger gick hon över dom upphöjda bommarna utan att ens nudda en millimeter på dom. Jag kunde sitta ner, stå i lätt sits & rida lätt, så länge jag red rätt gick allt bra.
 
Sen skulle vi jobba på en uppöjd galoppbom. Där kom vårt stora problem fram. Hon blir framtung, springer i väg i lång seg galopp. Jag fick verkligen inte till det en ända gång vilke gjorde mig lite sur. Men jag vet ju så väl att jag måste rida 110 % rätt för att hon ska gå rätt. Hon gör precis som jag säger, säger jag fel - hon går fel.
Efter lite arbete på rak spår gick vi in på en volt & skulle göra samma sak där. Galoppera över en upphöjd galoppbom. Där gick det mycket, mycket bättre. Hon följde med & jag red henne rätt vilket gjorde att hon kom rätt på bommen. Efter lite arbeten i båda varven på volten frågade jag om jag kunde få köra igen på rakt spår eftersom det gick så dåligt. 
Jag fick det & då red jag verkligen ihop och hon kom in HELT PERFEKT, galopperade över bommen som ett litet störe galoppsprång & sedan galopperade vidare i lagom tempo.
Detta passet var både upp & ner, men i helheten är jag nöjd.
 
 
 
GRYM!
 
 
 

Dag 3

 
 
Jag kommer bara skriva om passen idag också.
 
Pass 1: Då hade vi dressyr, och eftersom att vi skulle byta häst så fick jag inte rida Senator! Utan.....007 :)
Yippie, då vart jag verkligen jätte glad! Men nu till passet då! Vi hade lite skänkelvinkningar och sen så övade vi på galoppfattningar. Sjuan va väldigt duktig på skänkelvikningar (när han gjorde rätt)! På galoppen så hade han lite svårt för att hålla igång, men fattningarna va inte speciellt svåra. Så då vart jag nöjd. Det är ju dock inte de bästa passet, men ett helt ok pass!
 
Pass 2: Då hade vi markarbete, och vi övade på kavaletti, en upphöjd galoppbom på ena långsidan och en upphöjd galoppbom på volten, sen så hade vi även lite slalom typ! Men han vart lite pigg efter att vi hade galopperat över den upphöjda bomen på långsidan. Men de förstår jag! Han va iallafall duktig. Dock så hade han lite svårt för att komma rakt på den upphöja galoppbomen på volten, men de va ju mitt fel eftersom att de va jag som styrde. Men han va duktig!
 
Och jag vill bara säga att vi hade världens bästa teori idag, eftersom att jag älskar att hoppa så tyckte jag om de! Vi hade iallafall hoppteori, och vi gick igenom alla hindertyper, vad allt heter när man kommer mot hinder och så, och så visade Helene oss hur man ska stå i lättsits!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fördelar & nackdelar med blogg.se

Jag har verkligen bloggat & testat många portaler men har nog nu kommit fram till att blogg.se är bäst!
 
Fördelar :
 
  • Man kan verkligen designa hur mycket & bra som helst. Man kan få bloggen att se ut precis så som man vill!
  • Det är verkligen hur lätt som helst att börja blogga, inget är komplicerat när det gäller att hitta m.m
  • Man kan ladda upp både filmer & bilder hur lätt som helst
Nackdelar :
 
  • Det är sjukt svårt att lära sig kod/stilmallarna
  • Appen suger seriöst
Haha, kom bara på två nackdelar ;)
 
 
 
 
 

Min utrustning!

Ridstrumpor: Har typ 10par eller nått.
 
Ridhanskar: Typ 5 tror jag!
 
Ridbyxor: 5 tror jag.
 
Ridtröjor: Har typ 700 ;) nej men vet inte riktigt
 
Tjocktröjor: 4 kanske.
 
Jackor: 1.
 
Säkerhetsvästar: 1
 
Ridstövlar: 1 par.
 
Ridskor: 1 par
 
Shaps: 1 par.
 
Tävlingskavaj: 1.
 
Spön: 2
 
Shabrak: 4
 
Hjälmar: 2
 
Tror de va typ de Eller har säkert glömt nått!
 
 
 
 
 
 

Det här är jag...

 
Bilder från broken som vi firade midsommar på!
 
 
 

Lite filmer när jag rider

Nu tänkte jag visa lite filmer när jag rider. Dock ligger bara gamlar filmer uppe på youtube. Men kan väl ändå vara lite små kul att se?
 
 
 
( Länge sedan.. )
 
Söndags hoppning med Toffe. Toffe är den ponnyn jag lärde mig rida på, han har lärt mig allt & jag älskar honom sååååå mycket! Han är alltid numer ett, oavsätt vad.. Toffe - 1..
 
 
 
En vanlig lektions hoppning som jag fick Toffe, väldigt länge sen sedan det här med!
 
 
 
En till hopplektion meed Toffe, det här var faktis inte så jätte länge sedan!
Men det gick verkligen kasst på denna ;)
 
 
 
Andra gången jag hoppade Betty, OJOJOJ säger jag bara ;)
 
 

10 sanningar om mig.

 
 
1. Jag är vegetarian!
2. Jag har ridit i stockholm.
3. Jag ÄLSKAR vampyr och skräkisfilmer :)
4. Vi tror att jag har migrän.
5. Jag heter sabina daierna (stav) i mellannamn.
6. I helav mitt liv har jag/familjen haft 24 djur, om man INTE räknar med fiskarna!
7. Nästan ALLA tycker att jag skrattar konstigt!!!
8. Min mamma är ifrån finland och min pappa ifrån Bosnien, vilket betyder att jag inte är helsvensk.
9. Jag älskar smink, kläder, och allt som har med skönhet att göra.
10. Jag har ägt 7 mobiler tror jag.
 
En bild som Sofia fotade.
 
 

Hur kom det sig att jag fastnade för den fläckiga hästen?

 
 
Allt började efter att Boyen hade åkt. Ponnyn jag älskade av hela min kropp, av hela mitt liv skulle åka. Jag saknar honom fortfarande mer än något annat, min högsta dröm är att få träffa honom, en gång till..
Efter att Boyen hade åkt stog jag i kross ett bra tag. Jag hade kanppt lagt märke till Betty då, hade aldrig hälsat på henne. Bara gått förbi som om boxen var helt tom där. 
 
En dag när jag kom till stallet. En bra bit efter att Boyen åkt fick jag Betty. Min första tanke var, va? Betty.. ÖÖ..
Hon var grinig & sjukt jobbig, hon gjorde inte så som jag sa & var helt besvärlig enligt mig. Jag visste inte hur jag skulle göra för att få henne gladar? Hon var pigg & springig när jag red henne. Hon var stark & jag åkte bara med efter hennes vilkår.
Men på något sätt var hon ände så charmig, så underbar & så perfekt för mig. På en dag gick det från att så gott som hata hästen till att älska henne. Jag föll plataskt och hittade inte så många ord för henne då.
Samma dag frågade jag Åsa om jag fick bli skötare på henne. Åsa sa " Ja det kan du väl bli om du vill? Hon är ju lite känslig med bakbena så alla får ju inte det men det klarar du ju! ". Sen började väl vår resa. 
 
 
 
Det var hemskt först, hon sparkade om jag skulle kratsa hovarna, jag blev nästan lite rädd & undvek gärna att just göra det. Jag hade inte ridit så stora hästar innan så jag var inte direkt van.
 
Men efter att jag hade kämpat ett tag blev jag trött på henne. Hon skulle för tusan inte bara få bukla över mig som om jag vore någon jäkla fluga. Nej, jag är ledare & det ska hon acceptera.. PUNKT..
Jag gick inte med en mycket mer bestämd Ebba, hon bråkade & gjorde ett bra tag. Men efter mycket kämp & mycket övertalning blev hon bara snällare & snällare.
 
 
 
Man märker sådan himla skillnad nu. Hon blir glad när jag kommer, lägger inte alls öronen bakåt på samma sätt. Jag ställer mig alltid i dörren in till hennes box med grimman i hande & säger " Hej betty, vill du komma? ". Hon kommer nästan alltif fram och låter mig sätta på henne grimman. 
Vissa kanske tycker att vi inte kommit någon vart allt eftesom jag ställer upp henne. Men jag ställer alltid upp hästen när den står i box om jag inte vet att hästen står helt still. 
När jag ska sadla binder jag alltid upp henne då & gärna går runt.
 
Det är svårt att få ut vår skillnad i ord. Men skillanden är stor. 
Vi har inte komma jätte långt, men vi har kommit till den biten då allt bara kan gå bättre. Många säger att dom är ett team med sin häst, men jag skulle inte kalla mig & Betty som ett team. Utan vi har ett band mellan varandra som är uppbyggt på förtroende & tålamod. Jag vet hur jag ska behandla hennes sura dagar, jag vet hur jag ska göra för att få henne lugn eller få tillbaks kontakten.
 
Jag älskar förmodligen henne mer än vad hon älskar mig. Men att hon faktis blir glad när jag kommer gör mig så lycklig. Och att hon har respekt är något helt fantastiskt!
 
Vår utveckling går inte att förstå genom bloggen egentligen, det måste man känna själv i hjärtat. Jag känner ju en skillnad som förmodligen inte så många ser. Även när hon springer eller är sådär super pigg som hon var igår på hoppningen är det skillnad. Hade jag fått en sådan pigg häst första gången jag hoppade henne hade jag ramlat av. Nu har jag kontroll över hennes rus & vet hur jag ska göra för att slippar rusen..
 
Och nej, detta inlägget är inget skryt inlägg. Jag vill verkligen inte skryta om vår utveckling. Jag vet bara & ser för den delen att många hamnar in en sits där ingen ens ser utveckligen för två ören. Man ser jätte ofta ekipage som har utvecklas fast ändå tror ingen det för dom var inte med från början. 
 
Jag tycker att alla ska kunna få se sin egna utveckling & få känna sig stolat över det dom har gjort. Om man ändå har fått en häst att lita på sig själv, då har man kämpat på BRA!
 
 
Hon är den hästen jag vill utvecklas helt jätte mycket med. Jag litar på henne & verkligen älskar henne mer än något annat!
Jag trodde aldrig att jag skulle komma så lån gmed henne så snabbt, eller långt? Vi har bara börjat vår resa tillsammans, hoppas jag!
Men det känns jätte långt...
 
 
 
 

+ och - med min ridning.

Här är lite + och - med min ridning:
 
+ jag är inte rädd för nått inom sporten
+ jag har ganska bra balans
+ jag är mjuk i handen
 
Det va dom sakerna jag kom på.
 
- jag trampar gärna ner hälen för mycket
- jag har väldigt lätt för att vinkla ut foten för mycket
- min hand sjunker gärna in, och jag får barnvagnshänder
- jag har väldigt lätt för att sjunka ihop med ryggen, och blir farmåtlutad
 
De va allt jag kom på. Inte så jätte mycket men hoppas de vart bra ändå!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Väntar på M

Redo för stallet!
Taggar grym dag idag med.



// Ebba

trött...

Aaaaaaaa vill bara gå och lägga mig igen! är sååååå trött och orkar knappt resa på mig! men sånt är väl livet antar jag! idag på förmiddagen så MÅSTE alla byta hästar, väldigt dåligt tycker jag! men sen på eftermiddagen så har vi dressyr eller markarbete de berodde lite på vad vi ville! och jag sa faktiskt att jag ville ha markarbete :)
de va bara ett litet snabbt mobil inlägg men hej då!

kram melissa


Nu har ni mycket att läsa!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu har ni mycket att läsa :D
 
 
 

dag 2

Nu när ni ändå vet allt vi gör imellan så kommer jag bara bäretta om passen. :)
 
Pass 1: Då hade vi hoppning somsagt, jag va med i den sista gruppen! Vi skulle ju hoppa en liten bana på 4 hinder som Ebba redan har skrivit. Och de gick väl sådär. Senator va sådär bonglig så när jag skulle rida upp på hindrerna så VÄGRADE han att svänga och svängde istället åt de hållet han ville. Det är väl inte så bra men ;)
Men på hindrerna och så så gick de bra! Han vägrade bara 1 gång. Och är faktiskt nöjd eftersom att de trots allt bara va första gången!

 
Pass 2: Då hade vi ju uteritt. Jag gillar igentligen inte riktigt uteritter, men men!
Vi red iallafall till flätna. Och man vart ju lite orolig kan man ju säga, för alla där bak i ledet satt och typ skrek AJ! Och typ STANA hela tiden. Inte så kul. Men de gick iallafall bra och ingen ramlade av :)  Och vi fick ändå till lite galopp också. Och de va ju ändå lite trevligt med en uteritt när man hade kämpat så mycket på förmiddagen!
 
 
 
 

Ridläger Dag 2

En lärorik & super kul dag idag. Mycket bättre & roligare än igår om jag får säga det själv.
 
Vi gjorde samma sysslor som igår, hämta hästarna, borstade, visiterade m.m. Sen var det min tur att rida först idag. Första passet stog det ju hoppning på schemat vilket var toppen roligt :D
 
Pass 1 : Jag trodde att Betty skulle vara seg & trött idag. Haha, pyttsan. Hon var helt galen pigg, så fort jag gjorde en liten förhållning forde huvudet upp i luften & hon ville fram. Efter lite övertalning om att hon skulle ta det lugnt gick det att rida fram som vanlig i alla fall!
 
Idag hoppade vi en liten pytti bana på fyra hinder. Riktiga banhoppningen är ju på trosdag! Alla framhoppning gick verkligen toppen bra. Jag fick till dom där korta stegen med mycket tryck i. Då hoppar hon upp bättre med ryggen & hoppar även ordentligt på små hinder. Om man kommer för långt har hon en stor förmåga av att riva. Men det beror ju helt på ryttaren.
Den lilla banan gick också super bra. Jag fick till det hyfsat bra med dom korta stegen. Banan var egentligen två linjer som man bara satt ihop. Första linjen gick inte alls. Jag red alldeles för slarvigt & han inte ens nästan fånga upp henne efter första hindret påväg till andra. Därför rev hon frambommen, helt mitt fel.
Andra linjen gick i alla fall jätte bra. Jag fångade upp redan innan första hindret, gav en liten eftergift över hindret & fångade sedan upp direkt efter. Då får hon plats & hoppar upp med ryggen mycket bättre.

Sen fick vi avsluta med linje ett två gånger. Jag frågade om jag kunde få hoppa lite högre då jag tyckte att banan var lite låg. Det låg på typ 50 - 60 Cm vilket jag tycker är lite lågt nu för tiden. Jag fick hoppa höger & Åsa höjde rejält för en gång skull ;)
Det högsta hindret låg på ca 80-90 Cm. Nu var jag ju också verkligen TVUNGEN att rida helt perfekt. Åsa sa att om du inte rider helt perfekt kommer hon heller inte göra sitt bästa & förmodligen riva. Betty behöver mycket stöd & hjälp för att komma rätt på hindret. Jag fångade upp ordentligt & lätt henne inte springa på & det blev helt perfekt båda gångerna.
Är verkligen nöjs över både henne & mig själv. Jag har förstått mycket mer nu hur jag ska rida för att få henne bättre på hindret. Allt känns toppen bra verkligen :D
 
 
Första hoppasset på Betty, oj oj oj...
 
Imellan passen åt vi ju lunch & flummade lite ;)
 
Pass 2 : 
UTERITT :D
Vi red till stor flättna & allt var urmysigt. Vi skrittade, travade & galopperade på dom långa grusvägarna & klättrade i lite backar m.m.
Härlig känsla att dundra fram i galopp hela gänget på en grusväg. Åå, älskade verkligen allt då. Men det gör jag ju nu med!
 
Dagen idag har varit jätte härlig, massa skartt & flum!
 
 
Mera bilder från igår!
 
 
 
 
 

Ska man rida med väst?

En fråga som alla tycker olika vid. Jag själv tycker att man inte behöver rida med väst, det är ju upp till än själv om man vill ha det eller inte. Dock tycker jag att det är klokt att ha det vid alla användning av bommar eller vid uteritter.
Men om man ska rida ett dressyrpass tycker jag att man inte ska ha väst. I alla fall inte om man känner sig trygg och säker på hästen man rider. Jag skulle aldrig sitta upp på en främmande häst utan väst, never. Man vet aldrig vad som händer då.
 
Men om jag rider ett dressyrpass på Betty, Betty litar jag verkligen på. Har aldrig sätt eller hört att någon har ramlat av henne. Hon har aldrig bockat/skenat/stegra eller göra något sådant med mig.
 
Det är helt upp till en själv hur man rider med väst, men detta är mina åsikt!
 
Hur tänker ni? Har jag fel eller håller ni med?
 
 
Här rider jag utan väst, ska jag vara ärlig är det så mycket bekvämare att få bestäma själv hur man vill sträcka på sig, västen är det värsta jag vet typ ;)
 
 
 

1,2,3,4,5

1 gång har jag ramlat av och fått åka ambulans.
 
2 gånger har jag ramlat av och fått riktigt ont.
 
3 bästisar har jag.
 
4 kaniner har jag och berith sammanlaggt. Änsålänge! ;)
 
5 sekunder ifrån varandra bor jag och Ebba ;)
 
Vet inte riktigt varför jag gjorde en sånhär, men hade väl inget anat för mig.
Hoppas ni gillade det ändå...
 
 
 
 

Hårda ord...

Klimatet inom risporten är väl inte direkt den bästa om jag får säga de själv! jag tycker ofta att man får höra hårda ord på tävlingar och träningar. Tillexempel, min häst är bäst, jag har finast saker, mina saker va dyrast! Och om man får höra sånnt, tror ni då att de känns bra?! Nej de gör det inte. Jag tycker själv att de är väldigt fult och dåligt att göra så. Inom en sport så ska det vara bra miljö och ALLA ska trivas och alla ska få vara med!
Jag har aldrig fått höra sånt mot mig men jag har ändå hört andra säga det, och de tycker jag är fel!
Så om ni får höra de där ni bor, gå fram och säg till! Säg som ni tycker och att ni inte tycker att de känns rätt att personen står och skryter.
Jag och Ellie på en tävling! Inte bästa kvalliten men.
 
 
 
 

Det ska vara ordning i stallet

Jag är en person som verkligen vill ha ordning i stallet. Jag tycker att man ska ha ordning när man håller på med så  pass stor djur. Olyckan är snabbt frame kan jag säga.
 
Att har ordning i stallet är tyvärr inte alla så jätte duktiga på, rycktborsta ligger slängda här & där. Hästen är smutsig & man slarvar med hinkar, träns m.m. 
 
Jag tycker det är jätte viktigt att borstarna är samlade i en hink, att hästen är ren, har hinkarna inte är ner grisade & att tränset blir putsat ordentligt. 
Jag försöker alltid att ha ordning på sakerna, det spelar ingen roll om det är mina eller ridskolans. Ordning ska det vara. Jag har alltid ordning i min ryckt låda, jag puttsar Bettys träns MINST en gång i veckan, Jag ser alltid till att hon är ren, det ska aldrig finnas något som kan skava.
Jag städar hennes krubba ofta och fyller alltid på vattnet så att hon har ordentligt. Jag mockar också riktigt noga, det ska inte finnas en ända liten bajs plutt kvar, det ska vara så pass rent så att jag själv skulle kunna tänka mig att sova där ;)
 
tänk på er ordning i stallet!
Ett plus med bra ordning är också att man får mycket lättare att hitta sakerna & det blir snyggar :D
 
 
Fin blid på Ruda, en häst jag gillar !
 
 
 
 
 

Mål inom ridningen!

Dehär är dom mål jag har uder 2013:
 
1. Hinna starra en 70 klass med sjuan.
2. Hinna hoppa 90-100 cm.
3. Komma runt en bana på ca 80-85 cm.
4. Tävla dressyr MINST 1 gång.
5. Ha kul!
 
De va lite mål som jag har inom ridningen.
 
 
 
 
Såååååå gullig asså...
 

stallet!

 
då är de dag 2 idag då! :) idag är de hoppning och uteritt på shemat. kul kul! jag och ebba cyklar kl.08.00 till stallet, kommer va helt död på vägen hem. :( 
men nu ska jag fortsätta äta frukost så hej då
 
kram melissa

Förldelar & Nackdelar med att blogga två

Fördelar :
 
  • Man behöver inte blogga riktigt lika mycket
  • Om någon åker bort finns det alltid en till som kan uppdatera gärnet
  • Det blir inte så ensamt
  • Man har något att disskutera om ;)
Nackdelar :
 
  • Man får inte bestäma allt själv
  • Jag som gillar att design ablir galen om någon petar eller bestämer ;) Det måste typ vara på mitt sätt för att jag ska kunna blogga
  • Det blir lätt konflikter om man tycker olika
  • När man bloggar två ska man ju helst försöka hålla sig till samma ämnen, dock fungerar inte alltid det vilket är tråkigt
Finns både fördelar & nackdelar med att blogga två, dock tror nog jag att jag gillar att blogga två mera?
 
 
 
 

Jag & Betty

Bildbomb på mig & Betty!
Kan ju vara roligt när bloggen är så ny? :)
 
 
Min fin fina tjej!
Vad vore jag utan dig? fattar inte att man kan komma en häst så himla nära på en ridskola, jag besöker henne 3-4 dagar i veckan & hon blir lika glad varje gång!
Älskar henne så himla mycket <3
 
 
 

Ridläger Dag 1

Gissa vad? 
JAG FICK BETTY :D Snacka om att hela jag ville hoppa upp & göra tre bakåtvolter på rad! Betty är ju det bästa jag ridit just nu, så jag blev verkligen GLAD.
 
Vi började med att hämta in hästarna från deras sommarhage, sen visiterade vi, borstade, städade vattenkopp/krubba m.m.
När grupp 1 red sitt första pass hade vi ju teori, så vi var i grupp två. På teorin gick vi igenom hästens delar & hur man visiterar en häst. Seriöst? Tror jag haft det 100 gånger ;) Hahaha, lite tjatigt!
Efter teorin gjorde vi iårdning hästarna för att gå ut på en dressyr lektion på stora banan. 
 
Första passet : 
Betty har stått i ca 1 vecka nu så hon var bråkig & tråkig i början. Jag som lätt blir frusterard & vill ge upp om hästen inte gör som jag säger direkt tyckte det var lite jobbigt & besvärligt ett tag. Så fort jag tog i henne & skänklade på lite sammtidigt åkte huvudet upp & hon ställde sig & trambade på stället. 
Efter ca 10 minuters tjafs vann jag & då böjade hon komma mot arbete sakta men säkert. Efter galoppen släppte hon helt & då var hon sig själv igen.
Vi jobbad på att få dom helt raka & att dom inte skulle vingla så mycket. Det gick väl si sådär om jag får säga det själv, på slutet kom hon men hon var liksom av & på hela tiden.
Är nöjd med passet, men känslan var ju inte WOW.
 
 
Lilla Betty hahah!
 
Innan pass numer två mockade vi, putsade tränsen & borstade lite till.
Såklart skulle Betty lägga sig precis när jag skulle sadla så det blev panik brottom upp till rid huset.
 
Pass 2 :
Nu hade vi markarbete & denna gång inne för ingen ville rida ute då det var så varmt.
Nu var hon mycket mera lösgjord & lossnade fint redna från början. När vi arbetade på bommarna fungerade allt jätte bra även om hon var trött.
Galoppbommarna gick inte super bra. Man märkte att hon inte direkt jobbat super mycket på just galoppbommar. Hon slarvar gärna & struntar i om hon råkar snubbla över alla.
Det ända som gäller är att få en kort galopp med MYCKET tryck i. Då blir hon mer koncenterad & lyfter bättre på hovarna!
I slutet fick vi " Hoppa " över två socker bitar, det blev som ett pytte hinder på 40 Cm typ ;)
Det vi skulle tänka på var att vi skulle ha ett jämt tempo och att hästarna skulle galoppera över, INTE hoppa som många ville göra. Betty hade svårt att hitta rätt avstånd då jag lät henne bli för lång. 
Men när jag kortade & fick dom där korta stegen med mycket tryck i. Då gick allt galant & hon gjorde så som jag sa.
Detta pass var mycket roligare även om det kansk inte gick bättre!
 
( Bus häst )
 
Fia var så snäll & klickade några bilder, finns dock mera!
Tänk på att det var första gången hon fotade med en system kamera så hon visste inte hur hon skulle göra - därav kvalitén!
 
Imorgon taggar vi hoppning & uteritt :D
 
 
 
 

Dag 1

Här kommer en snabb utvärdering om dagen.
Jag hade ställt klockan på 07.15 men såklart så ska min dumma klocka gå fel så den väckte mig ca 07.00! Men då åt jag frukost och bla bla bla. Sen åkte jag till stallet och fick reda på att jag skulle ha Senator. Vart ju såklart glad för jag hade ju sagt att jag ville ha han! Och sen var de bara att gå till sommarhagen för att hämta hästarna! jag märkte redan då att Senator va lite olydig och sådär. När vi väl va framme vid stallet så band jag upp han i boxen och började borsta och de första han gjorde va att börja gå runt och liksom dumma sig. Och då kom en stalltjej och försökte hjälpa men de gick ju ine så mycket bättre, men tillslut så gick det att borsta han utan att han helt dampade ur ;) Efter de så hade vi teori, och på teorin så hade vi hästens delar! Inte så jätte kul men de gick väl. Och teorin va inte så jätte lång så jag ställde upp senator i skospiltan och började vissitera... Och sen va de ju dags att rida :)
Vi hade valig dressyr på förmiddagen. KUL! Det gick sådär, i slutet så lossnade han väldigt bra. Men han gjorde lite kaninhopp i traven, men de slutade han snabbt med!
Sen efter de så va de lunch, och då åt vi i kaffeterian. Och sen sa Åsa åt oss att vi skulle lägga fram bommar och busiga som vi är så la vi ju såklart fram sockerbitar som vi tänkte hoppa över. Och Åsa va så snäll så hon lät oss göra de :) Medans andra gruppen red så tvättade jag vattenkopp vattenhink och krubba. Och så mockade jag och Ebba och puttsade träns. Sen på eftermiddagen så hade vi markarbete!! Och då körde vi en liten serpentin med bommar i, de är svårt att förklara. Och sen på andra sidan så va det galopp bommar. Och de fungerade bra. I slutet så fick vi hoppa över två sockerbitar... Och samma där, i slutet så lossnade han riktigt bra. Sofia fotade lite och jag tror att de vart några bilder så får se om Ebba laddar upp dom.
Efter de så gick vi och lämnade hästarna i sommarhagen och gick upp till kaffeterian och fikade! GOTT!!!
Men de va hela min dag.
 
 
 
 
 

Mål Med Betty 2013

 
 
  • Hinna hoppa 90 - 100 Cm
  • Hinna komma runt en bana på 80 - 90 Cm
  • Hinna hoppa 70 CM på RC, helst felfri
  • Att hon ska lyssna på mig ännu bättre & få upp en bra respekt
  • Ha kul
Jag har bara satt upp små mål för att uppfylla dom & sedan sätta högre mål!
 
 
Min fina häst!
 
 
 

Hur ska en bra blogg vara ?

 Det är alltid svårt att blogga så att alla ska bli nöjda. Alla vill ju olika & alla har ju olika åsikter. Men för mig ska en blogg innehålla :
 
En bra design. Har man en tråkig & halv gjord design fastnar inte jag så snabbt. Man ska behöva ha extremt bra inlägg då för jag ska tycka det är kul. Designen är första inrycket på bloggen så den är viktigt.
 
Bilder i mängder ska det vara. Massor av bilder, det ska vara bilder i varje inlägg & bilderna ska vara bra. Inte sådär super dåliga & jätte suddiga så att man inte ens ser. Utan väl tagna bilder som är ljusa och klara.
 
Inläggen är ju viktigaste egentligen. Dom ska vara väl skrivna, jag blir så irriterad när folk stavar fel & SLARV skriver hela tiden. Jag vet själv hur svårt det kan vara att stavar rätt då jag själv har svårt för det. Men när man ser att dom stavar fel hela tiden & verkligen slvara. Då blir jag trött och drar direkt. Alla kan ju göra små slarvfel & det är okej, men inte hela tiden.
Inläggen ska också vara varierand. Ibland lite längre & ibland kortare, det ska vara olika former utav inlägg också. Om man varierar mycket blir bloggen roligare.
 
Åsikter, om man har en blogg ska det finnas mycket åsikter i den tycker jag. En blogg utan åsikter bli lätt tråkig & man ser ingen mening med att läsa den. Du ska skriva din åsikt på ett BRA sätt. inte kränka andra genom att skriva din åsikt, utan skriva vad du tycker med ett schysst sätt.
 

Nu har jag skrivit upp dom viktigaste punkterna, eller dom punkterna som jag kollar på när jag kommer till en ny blogg!
 
Har ni samma punkter eller tänker ni annorlunda?
 
 
Busig är bara hennes förnamn !!
 
 
 
 
 
 

10 SNABBA

  • Jag har glasögon, jag går dock ALDRIG ut i dom för jag hatar dom
  • Jag är 164 Cm lång
  • Jag har 39 i skor
  • Jag passar bättre med ung hästar än med hästar som har sådär jätte mycket rutin
  • Jag har hoppat 95 Cm med Toffe
  • När jag började rida var jag sjukt rädd för allt inom ridningen typ 
  • Jag har två kaniner som jag tävlar med
  • Vi har också fiskar, men alla har typ dött
  • Jag har haft 8 bloggar
  • Som mest har jag haft 397 klick
 
 
Sjukt gamla bild, den var till min första blogg som startades 2011..
 
 
 

stall outfitt


Idag är de ridläger!!!

 
 
Idag är de ridläger och jag fick gå upp ganska tidigt. Jag hoppas ju såklart på att få Sjuan, men jag sa även att jag kunde tänka mig att ha en häst som heter Senator. Varför jag sa att jag kunde ta han var för att typ ingen gillar han och för att jag tycker att han är rolig att rida. För de är jag och en annan som önskade Sjuan så då blir de ju lottning och om inte jag får han så får jag nog senator!!! Men de blir skoj. Det kommer utvärdering sen och då kommer ni ju även få veta vilken häst jag fick. Om jag inte slänger in någon bild via mobilen, då kommer ni ju få reda på vilken häst jag fick innan.
 
 
 

Suck vad trött jag är..

Vill bara släcka lampan & gå & lägga mig igen. Men idag är det ridläger, just nu känns tanken ganska dum att jag anmälde mig till det. Men när jag är påväg till stallet & har vaknat lite kommer jag vara pigg & glad som en sol :D
 
Ridlägret slutar klockan fyra men massa tidsinställda är fixade!
 
Måste bara få min fina älskling. Dör annars om jag ska vara ärlig. Nu håller jag både tummar & tår på detta!
Ni får veta... Sen.
 
 
 

Tack!!!

Ett jätte stort tack till alla er där ute som är inne och läser vår blogg. Redan igår så hade vi ganska bra statestik vi hade 45 unika och 81 klick. Och de tycker ändå vi är ganska bra för att vara förtsa dagen. Så ett stot tack!!!
 
KRAM DMryttarna!
 
 
 
 

Imorgon Är Det Ridläger

Jippi!
 
Ska bli så kul att få rida igen, och kan bloggen börja bättre? En hel vecka med bara häst, häst, här !
Ridlägret är på stjärnholm & det börjar halv nio & slutar klockan fyra.
Det är från måndag - fredag. En hel vecka på den platsen man älskar mest... Jo, STALLET!
 
Jag vill såklart ha Betty, för ridlägret är ett bra ställe att komma hästen ännu närmre & utvecklas. Man rider samma häst två gånger om dagen i en helv vecka. Då hinner det hända mycket kan jag säga.
Man hinner komma hästen så mycket närmre & man hittar ännu felra knappar!
 
Är TAGGAD till 1000 :D
 
 
Hon kan hoppa!
 
 
 
 

Info om Melissa!

Hej! Jag heter Melissa och är 12 år gammal. Jag rider 1 gång i veckan på en ridskola som heter Stjärnholm.
Där har jag en favorithäst som heter 007 men kallas för sjuan. Han är en häst, som blir 11 år iår. han är väldigt snäll i all hanterig. När man rider så är han en aning svår att fatta galopp på, anars så går de bra. Men i hoppningen så kan han bli väldigt pigg och springer gärna väldigt snabbt efter hindrerna!!!
Jag sköter även en häst som heter Fillius, kallas för Fille. Fille blir också 11 år iår. Fille är en tinkerponny.
Fille är lite speciell han, för när han inte har fått vara ute i hagen så blir han jätte tjurig och kan stegra i boxen. Anars så är Fille också väldigt snäll i hantering. Men dock så kan han då och då tränga sig på och gå ut ur boxen! I ridning så är han snäll och lydig. Han är ganska stel men. Fille älskar att hoppa och gör de mer än gärna!
Jag är även med i en hoppgrupp 1 gång i månaden, och där ska jag börja hoppa Fille.
På mina vanliga lektioner rider jag ofta min förra favorithäst Ellie som är en B-ponny.
 
Nu lite mer info om mig. Jag heter somsagt Melissa. Jag bor inte hos mina biologiska föreldrar utan i ett familjehem, där jag bor med min bror Nick. Dom vi bor hos heter Berith och Janne. Jag har även en till bror som heter Jerry, fast han bor inte med oss. Berith och Janne har även 2 barn som heter Eddie och Tove. Och det bor även en tjej som heter Kattis hos oss.
Sen har vi 4 egna kaniner och en lånad kanin som vi snart ska lämna tillbaks. Och de planeras att köpa en till kanin till vintern.
 
Det va lite info om mig!!!
 
Kram Melissa
 
 
 
 
 
 
 

Svar till Emily

Vi fick en fråga av Emily ( http://teamej.blogg.se/ ) 
 
Vad står DM för? :)
 

Sv. DM står för att vi vill komma till DM i ridningen. SM & EM var upptaget, så då blev det DM ;)
Så namnet blev DMryttarna, egentligen ett ganska oförståligt namn !
 
 

Info är påväg!

Hej!
Info om mig är påväg men de är inte riktigt klart så jag ska fixa lite innan de kommer upp. Men de kommer upp idag, de vet jag.
Imon är de RIDLÄGER så grymt kul...... Lägtar!!!!! Och jag hoppas ju sålart på Sjuan. Bild på sjuan finns ju i headern.
Men nu ska jag fixa lite tidsinställda så de blir bra uppdatering.
 
Kram Melissa!

Ebba Lagerström

Hejsan!
 
Jag heter Ebba Lagerström & är en 13 - årig tjej. Jag går i skolan & plugga precis som alla andra 13 - åriga. Utan för skolan satsar jag allt jag kan på ridsporten. Jag har ridit sedan jag var 6 år gamal & har utvecklats ordentligt sedan dess.
Jag rider på stjärnholms ryttarföreing två gånger i veckan, måndagar & torsdagar. På onsdagarna är jag också i stallet fast då sköter jag jag bara min favorit häst Betty.
 
Betty är ett tinker stå på 7 år i år. On är alltså född 06. Betty är 152 Cm hög men är en rejäl & kraftig häst som är mycket mera att rida än vad många tror.
Hon är pigg & framåt i ridningen. Hon kan bli riktigt het ibland, då är hon riktigt jobbig för det är mycket häst att sitta på då. I hoppningen kan det bli värst, hon tar bara bettet & sticker.
Men oftast går det jätte bra & vi har kommit varandra nära!
 
Jag har ett stort intresse för design, fotning & redigering. Ni kommer nog märka av det väldigt mycket här i bloggen också. Mycket redigerade bilder & många design byten !
 
Jag är en ung tjej som har framtiden mot toppen, vill ni hänga på ?
 
Den fläckiga hästen är Betty & bilden på en människa är ju jag ;)
 
 
 
 

TILL FÄLLIG DESIGN

Just nu är vår design väldigt till fällig. Vi hade inte så mycket bilder när Melissa red så vi fick ta det vi hade. Så småning om kommer det komma upp en mer väl gjord design. Då med bättre bilder också.
 
/ DMryttarna

Ny Blogg!

Hejsan alla glada & sura människor.
Här ska två tjejer blogga vid namn Ebba & Melissa.
 
Bloggen är inriktad mot hästar, men ni kommer få läsa om mycket mer än bara hästar. Ni kommer få läsa om vår vardag, foto, design & hur det är att driva en blogg i vår ålder & med den miljön. 
 
Hoppas ni vill stanna och följa vårt liv mot toppen ?
 
 
 
 

RSS 2.0